Servis Pro Automatika

Adresa: Novo naselje 19/E, Bilice, Šibenik

 

Prodaja: +385 22 550 002

Generalno: +385 22 340 644

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.            

 

Radno vrijeme:

Servis i administracija:

Pon-Pet:  08:00 – 16:00

Sub-Ned: Zatvoreno

 

Prodaja

Zimsko radno vrijeme

Pon-Pet:  08:00 – 16:00

Sub-Ned: Zatvoreno

 

Ljetno radno vrijeme

01.06. – 01.08.

Pon – Pet  08:00 – 17:00

Sub: 08:00 – 12:00

Ned: Zatvoreno

Pro Automatika Pro Automatika

Kontaktirajte nas: 022 340 644

Dizalice topline

Dizalicu topline možete povezati na podno grijanje, ventilokonvektore ili niskotemperaturne radijatore!

Dizalica topline ili toplinska pumpa je uređaj koji koristeći električnom energijom pokretani kompresor preuzima toplinu iz izvora poput vanjskog zraka, podiže ju na viši temperaturni nivo te predaje primjerice vodi koja cirkulira kroz sustav grijanja do ogrjevnih tijela poput radijatora, ventilokonvektora ili podnog grijanja. Dizalice topline su izrazito učinkovite iz razloga što za ukupnu ogrjevnu snagu jednu trećinu dobijemo koristeći električnu energiju a preostale dvije trećine dolazi iz primjerice okolnog zraka (kod dizalice topline zrak-voda).

 

Više je vrsta dizalica topline. Dizalica topline zrak-zrak je primjerice klasičan kućni klima uređaj s funkcijom grijanja koju preuzima toplinu iz vanjskog zraka te istu, podignutu na viši toplinski nivo, putem unutarnje jedinice predaje zraku u grijanom prostoru. Obzirom da toplinu preuzetu iz zraka predajemo u zrak, klima uređaj s funkcijom grijanja možemo nazvati i dizalicom topline zrak-zrak.

 

Ono na što se u većini slučajeva misli kada se spominje dizalice topline (toplinska pumpa) jeste dizalica topline zrak-voda. Zamislite dizalicu topline kao “peć za centralno grijanje” koja troši samo 1/4 potrebne energije i biti će vam jasno zašto je ovo način grijanja učinkovitiji od plina, lož ulja ili krutog goriva.

Zašto odabrati PRO AUTOMATIKU?

Dizalicu topline možete povezati na podno grijanje, ventilokonvektore ili niskotemperaturne radijatore!

Individualan pristup i savjetovanje prilikom odabira sustava odgovarajućeg kapaciteta i karakteristika je naš prioritet. Iskustvo i tehničko savjetovanje usmjereno je na rješenje kojim ćete ostvariti svoje potrebe i odabrati optimalan uređaj.

 

Montaža i izvođenje instalacija koristeći isključivo najkvalitetnije materijale te precizne alate vodeći brigu i pažnju o imovini kupca preduvjet je za pouzdan rad sustava i eliminaciju toplinskih gubitaka za vrijeme rada uređaja. Obučeni instalateri uvijek će brinuti o vašem zadovoljstvu.

 

Vlastiti servisni odjel sastavljen od servisnih inženjera i tehničara brinuti će o Vašem uređaju te vršiti servis dizalice za vrijeme jamstvenog roka garantirajući pouzdan rad. U slučaju neočekivanog kvara ili zastoja u radu, osigurati ćemo Vam brzu intervenciju.

Panasonic Aquarea dizalice topline

Širok asortiman prikladan za sve domove

Aquarea je inovativni niskoenergetski sustav izrađen da bi omogućio idealne temperature i toplu vodu u vašem domu, čak i uz iznimno niske vanjske temperature. Iznimno je pouzdan zahvaljujući visokokvalitetnim komponentama, uključujući kompresor, koje je razvio i proizveo Panasonic.  Zahvaljujući velikom broju ponuđenih jedinica, Aquarea nudi vrlo širok izbor kako biste pronašli najprikladniji proizvod za svoj dom – bez obzira na veličinu.

Toplinska pumpa, 80 % besplatne energije

Temeljena na tehnologiji toplinske pumpe zrak-voda, Aquarea je visokoučinkovita i ekološki prihvatljiva. Prima toplinsku energiju iz okolnog zraka i prenosi je za zagrijavanje vode za vaš dom i toplu vodu za kućanstvo, a prema potrebi može čak i hladiti vaš dom. Na taj se način do 80 % potrebne toplinske energije dobiva iz okolnog zraka, čak i pri iznimno niskim temperaturama.

Pomaže vam uštediti novac

Moguće su uštede energije i do 1100 € godišnje u usporedbi s konvencionalnim električnim grijanjem. Iako početno ulaganje može biti veće od drugih tehnologija, tekući troškovi daleko su manji s kratkim razdobljem povrata početnog troška. Uštede su zaista značajne, posebice u usporedbi s kotlovima na ulje i električnim grijačima.

Usporedni pregled

A. Kotao na lož ulje / plin
B. Električno grijanje
C. Troškovi rada tijekom 15 godina
D. Troškovi ulaganja

Usporedba potrošnje energije

A. Kotao na lož ulje / plin

B. Električno grijanje

C. 0,8 kW ulazna snaga besplatne energije

D. Grijanje

E. Ulazna snaga / potrošnja energije

F. Izlazna snaga / kapacitet grijanja

Daikin Altherma dizalica topline

Daikinove niskotemperaturne dizalice topline zrak-voda su optimalan izbor za nove domove i sve novogradnje. U kombinaciji s podnim grijanjem ili niskotemperaturnim radijatorima, konfiguracija će trošiti manje energije za zagrijavanje vašeg doma. Naše dizalice topline zrak-voda projektirane su u Europi za Europu i kao takve prikladne su za sva europska podneblja, tijekom cijele godine.

Izdvajanjem obnovljive energije iz zraka, Daikin Altherma niskotemperaturna dizalica topline grije i hladi vaš dom i isporučuje potrošnu toplu vodu na održiv način.

75% energije uzima iz obnovljivih izvora izdvojenih iz zraka, a 25% iz električne mreže Zaslužena oznaka energetske učinkovitosti A+++ za grijanje prostora Kombinacijom dizalice topline i podrške solarnog sustava možete povećati uštedu na troškovima za proizvodnju tople vode

Mitsubishi Ecodan dizalica topline

Širok asortiman prikladan za sve domove

Bilo da je vaš projekt novogradnja ili adaptacija, od malog stana do velike samostojeće kuće, uredskog bloka ili škole, Mitsubishi Electric Ecodan dizalice topline pogodne su za bilo koju primjenu. Svojom ponudom i karakteristikama predstavljaju odličnu alternativu tradicionalnim sustavima grijanja s visokim udjelom ugljika. Ova pouzdana, obnovljiva tehnologija grijanja isporučuje visoko učinkovito održivo grijanje prostora i tople vode tijekom cijele godine. Mitsubishi Electric koristi provjerenu tehnologiju dizalica topline za isporuku cjelovitog rješenja grijanja i tople vode, te su kao pioniri u razvoju tehnologije već neko vrijeme vodeći na tržištu.

Ecodan sustav sastoji se od tri glavne komponente

Vanjska jedinica

zahtjeva jedino struju i vodu, a instalacija je jednostavna i može se smjestiti diskretno izvan vašeg doma ili u vašem vrtu. Ecodan iskorištava besplatno dostupnu toplinsku energiju iz zraka i prenosi je u vaš dom kako bi osigurao toplu vodu i grijanje radijatorima i/ili podnim grijanjem.

Spremnik tople vode

Ecodan pruža vašem domu kontinuiranu opskrbu toplom vodom – baš kao i standardni bojler. Posebno su dizajnirane za integraciju s vanjskom jedinicom, no u nekim se slučajevima mogu koristiti i s vašim postojećim bojlerom za toplu vodu.

Napredna kontrola

Ecodan pruža vašem domu kontinuiranu opskrbu toplom vodom – baš kao i standardni bojler. Posebno su dizajnirane za integraciju s vanjskom jedinicom, no u nekim se slučajevima mogu koristiti i s vašim postojećim bojlerom za toplu vodu.

Koje su koristi Ecodan dizalica topline

Toplinske pumpe s izvorom zraka Ecodan jedan su od najnaprednijih sustava grijanja koji su dostupni vlasnicima kuća i tvrtkama. S A++ ErP oznakom energetske ocjene u cijelom rasponu, ovo je idealno čisto i zeleno inteligentno rješenje grijanja. Bilo da se ugrađuje u male stanove ili velika samostojeća imanja, Ecodan može smanjiti tekuće troškove, smanjiti emisiju CO2 i ponuditi pouzdano, održivo grijanje i toplu vodu tijekom cijele godine za većinu domova i malih komercijalnih objekata. Dizalice topline Ecodan postigle su najviši opseg stvarne učinkovitosti kao dio europskih propisa i EcoDesign, ocjenom A++.

LG Terma V dizalica topline

Širok asortiman prikladan za sve domove

Dizalica topline zrak-voda LG Therma V koristi obnovljive tehnologije i prirodnu energiju iz zraka kako bi osigurala ekološki prihvatljivo grijanje i toplu vodu za vaš dom.

 

Tvrtka LG prikupila je opsežno znanje u području tehnologija kompresora i motora, koje su temelj energetske učinkovitosti. Inverterska tehnologija tvrtke LG smanjuje energetske troškove poboljšanjem učinka, pri čemu se isključivo koristi energijom koja je potrebna za rad.

LG Terma V dizalica topline omogućava grijanje i u slučaju kvara

I u slučaju iznenadnog kvara uređaja, split sustav THERMA V nastavlja s grijanjem do provođenja propisnih popravaka. U slučaju manjih grešaka, uglavnom uzrokovanih kvarom senzora, ciklus toplinske pumpe radi prisilno. Za veće greške uzrokovane kvarovima u dijelovima ciklusa pokreće se električni grijač radi nastavka postupka grijanja.

GREE Versati dizalica topline

Birajte između Versati III Split, Versati III Monoblock ili Versati III All in One izvedbe ovisno o ograničenjima instalacije. Uređaji Versati III serije dizajnirani su tako kompaktno i praktično bez kompromisa u pogledu ispravnosti sastavnih dijelova jedinica što omogućuje ne samo smanjenje instalacijskih troškova već i rizika od curenja rashladnog sredstva te poboljšanje sigurnosti i pouzdanosti sustava.

 

Dizalica topline GREE Versati III koristi rashladni medij R32, ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo koje ima nulti potencijal oštećenja ozona, te zajedno s naprednom tehnologijom toplinske pumpe osigurava poboljšanu učinkovitost, što rezultira znatno manjom potrošnjom energije. Versati III tako predstavlja ultimativni ekološki prihvatljiv proizvod koji je u potpunosti u skladu s našom društvenom predanosti zaštiti okoliša.

 

Jedinice Versati III serije, zahvaljujući dvostupanjskim kompresorima i rashladnom sredstvu R32, za razliku od jedinica Versati II serije, koje koriste rashladni medij R410A, imaju veći temperaturni raspon rada koji u grijanju ide od -25 °C do 35 °C, u hlađenju od 10 °C do 48 °C, dok je temperatura izlazne vode od 25 do 60 °C.

Dizalice topline Gree Versati dostupne su u sljedećim varijantama:

VERSATI III MONOBLOCK

Integrirana struktura monoblok sustava, koji se sastoji samo od vanjske jedinice, omogućava njegovu jednostavnu instalaciju istovremeno smanjujući instalacijske troškove. Može se spojiti u sustav podnog grijanja, s radijatorima i ventilokonvektorima, a moguće je proizvesti i toplu vodu ako se doda spremnik tople vode. Versati III Monoblock tip je idealan za primjene gdje se vanjska jedinica može postaviti blizu mjesta gdje je potrebna topla voda i gdje se traži jednostavnost instalacije budući da, u odnosu na jedinice Split izvedbe, zahtjeva manje instalacijskih resursa.

Karakteristike Versati III Monoblock izvedbe

Monoblock izvedba s integriranim hidrauličkim modulom

Kapaciteti se kreću u rasponu od 3,8 do 14,5 kW

VERSATI III SPLIT

Split izvedba, kao i Monoblock izvedba, imaju identična 2 elementa: toplinsku pumpu integriranu u vanjskoj jedinici te hidraulički modul. Za razliku od Monoblock izvedbe, kod koje je hidraulički modul integriran u vanjskoj jedinici, u slučaju Split izvedbe hidraulički modul čini unutarnju jedinicu. Ukoliko je potreban međuspremnik ili spremnik tople vode moguće ih je instalirati odvojeno. Versati III Split izvedba prikladna je za primjene gdje postoji velika udaljenost između mjesta gdje je potrebna topla voda i mjesta montiranja vanjske jedinice.

Karakteristike Versati III Split izvedbe

Monoblock izvedba s integriranim hidrauličkim modulom

Kapaciteti se kreću u rasponu od 3,8 do 14,5 kW

VERSATI III ALL IN ONE

Ova verzija Versati III serije uređaja sastoji se od tri dijela: vanjske jedinice, hidrauličkog modula i spremnika tople vode od 200 l, od kojih posljednja dva čine unutarnju jedinicu. Izvedba uređaja ga čini idealnim za instalaciju u malim prostorima koji trebaju vrlo kompaktne elemente i gdje se bakreni cjevovod može izvesti kroz potkrovlje, dakle odozgo.

Karakteristike Versati III All In One izvedbe

All in One izvedba se sastoji od tri dijela: vanjske jedinice, hidrauličkog modula i spremnika tople vode volumena 200 l

Kapaciteti se kreću u rasponu od 4 do 10 kW

Ariston Nimbus dizalica topline

Ariston je globalni lider na području toplinske udobnosti, s tradicijom još od 1960. godine. Definiraju ga visoka kvaliteta proizvodnje, inovativne tehnologije, velika učinkovitost proizvoda i izvrstan talijanski dizajn. Kada se tome doda cjenovna konkurentnost, jasno je zašto je taj talijanski brend prvi odabir mnogima širom svijeta.

 

Dizalice topline Nimbus Net su pravo rješenje za maksimalnu udobnost i uštede na energiji. Program dizalica topline Nimbus Net uključuje uređaje u izvedbama monoblok i split. Modeli Plus Net i Pocket M Net pri tome omogućavaju grijanje i hlađenje prostora, dok modeli Compact i Flex omogućavaju i pripremu PTV-a.
Učin dizalica topline određen je pri -7 °C, pri čemu je iz samog naziva moguće očitati nazivni toplinski učinak, kada su potrebe za toplinom vrlo velike.