Pro Automatika d.o.o. nudi vam rješenja za hlađenje komercijalnih rashladnih komora, regalnih rashladnih skladišta, rashladnih vitrina, pogona za preradu mesa i ribe te ostale oprema koja zahtjeva hlađenje ili kontroliranu atmosferu. Pri izradi rashladnih uređaja koristimo komponente i instalacijske materijale renomiranih proizvođača što završni proizvod čini energetski učinkovitim, kvalitetnim i pouzdanim.

Rashladne komore su namijenjene za čuvanje svježine i kvalitete prehrambenih proizvoda. Pogodne  su za plus i minus temperaturna područja rada. Modularnost konstrukcije omogućava smještaj rashladne komore u svaki prostor.

Tehničke karakteristike

Debljine panela su 6 cm i 8 cm za plus temperaturna radna područja te 10 cm, 12 cm i 15 cm za minus temperaturna područja rada. Komore su dostupne u četiri standardne unutrašnje visine: 200 cm, 240 cm, 280 cm te 320 cm. Minimalne unutrašnje standardne dimenzije kreću se, za svaku debljinu panela, od 120 cm x 120 cm te se povećavaju po širini i duljini u standardnom koraku od 30 cm do željene dimenzije. Na zahtjev kupca promjena dimenzija može biti u koraku od ±5 cm širine, duljine i visine.

Pri izradi izolacijskih panela koristi se pocinčani, bijelo obojeni (RAL 9010) čelični lim. Kao opcija dostupan je i inox lim Scotch Brite završne obrade. Debljina lima može biti 0,5mm ili 0,6mm. Paneli su ispunjeni ekološki prihvatljivom poliuretanskom pjenom gustoće 40-42 kg/m3 i pogodni su za temperaturna područja rada od -40 °C do +70°C.

Spojevi između panela su izvedeni kao utor-pero i međusobno pričvršćeni bravicama što osigurava izvrsnu izolaciju i kvalitetan spoj duž cijelog panela. Ukoliko se radi o komori bez podnog izolacijskog panela spoj zidnog panela sa podom izvodi se pomoću PVC ili limenih “U” profila.