Ponosan smo sponzor hrvatskog tima, Marka Fržopa i Luke Šopića koji će sudjelovati na 12. izdanju najteže svjetske etapne trke Absa Cape Epic 2015. koje će se održati u Africi od 15. do 22. ožujka 2015.

Ovogodišnji pobjednik Kupa Hrvatske u XC maratonu, vodičanin Marko Fržop, nakon što je kroz ovu sezonu odvozio gotovo 20-ak izuzetno teških maratona diljem Hrvatske i Europe priprema se za afrički izazov.

Zajedno sa svojim teamskim kolegom Lukom Šopićem sprema se za 12. izdanje najteže svjetske etapne trke Absa Cape Epic 2015. koje će se održati u Africi od 15. do 22. ožujka 2015.

Utrka će startati na Sveučilištu u Cape Townu sa prologom i završiti na Meerendal Wine Estate-u Durbanville, najpoznatijoj farmi vina u Južnoafričkoj Republici. Staza je duga 739 km koja uključuje 16 000 metara uspona.

IMG_47472183803386

Luka Šopić iza sebe već ima dva završena ABSA Cape Epica i to 2012. i 2014. god., samim tim i zavidno iskustvo na takvom tipu utrke. Ove sezone, dvojac Luka/ Marko, odnio je pobjedu na najtežoj etapnoj utrci u Hrvatskoj, Transdinara maraton. Luka ima velik broj pobjeda i dobrih rezultata diljem Hrvatske i u inozemstvu.

Marko Fržop, iako do sada nije nastupio na ABSA Cape Epicu ima iza sebe uspješnu biciklističku karijeru, uz ovogodišnju pobjedu na Transdinara maratonu, ujedno je pobjednik Kupa Hrvatske u maratonu, vice prvak hrvatske u cestovnom cronometru, te treći na Prvenstvu Hrvatske u maratonu, sve u kategoriji Elite. Iza njega su brojni nastupi po prestižnim europskim utrkama (Alpen Tour, Transschwartzwald, Riva del Garda, Tilment, Salzkamergut…).

Pratite novosti vezane uz naš tim na stranici https://hr-hr.facebook.com/crocapeepic