Potrebe za skladištenjem i hlađenjem namirnica posebno su izražene na većim plovilima poput jahti i putničkih brodova. Nudimo Vam rješenja vrhunske kvalitete – krojena po mjeri i tehničkim zahtjevima naručitelja.

Rashladne komore smještene u brodovima i jahtama stvaraju posebne tehničke izazove uzrokovane ograničenim prostorom za smještaj istih. Tehnička rješenja koja Vam ponudimo osigurati će maksimalno iskorištavanje slobodnog prostora bez žrtvovanja vrijednog smještajnog prostora.
Kod većih jahti i putničkih brodova potreba za skladištenjem i hlađenjem namirnica znatno je veća te takvi sustavi rade kao jedna cjelina s odvojenim rashladnim komorama. Rashladne komore povezuju se instalacijama sa rashladnom centralom smještenom u prostoru strojarnice. Rashladne centrale sastoje se od jednog ili više kompresora, regulacijskih komponenti te kondenzatora. Kondenzatori kod ove vrste uređaja su „shell&tube“ tipa povezani na priključak morske pode i ugrađenom crpkom za cirkulaciju.

PRO AUTOMATIKA pomoći će vam odabrati odgovarajući rashladni sustav za vaš projekt novog broda ili postojeći brod. Osim isporuke standardne opreme ili izrade individualnog rješenja, u slučaju kvara ili problema s vašim postojećim rashladnim sustavom, naši servisni inženjeri, obučeni za rad s navedenom vrstom opreme kvar će otkloniti te provesti sve preventivne mjere kako se isti ne bi ponovio.

Više informacijama o održavanju brodskih rashladnih sustava